Hoe ziet de beste antivirus eruit?

Doe de gratis test

De beste antivirus beschikt over intelligente preventie. Dat is preventie die kwaadaardige software herkent zodra het een computer binnenkomt. Niet door de zogeheten ‘signature’ van een bestand te vergelijken met de bekende signatures in een antivirusdatabase, maar door daadwerkelijke analyse van bestanden. Dus door herkenning van schadelijke code. Een signature – onder beveiligingsexperts bekend als hash – is namelijk kinderlijk eenvoudig aan te passen. Preventie die werkt op basis van signature-scanning is daarom makkelijk te omzeilen. Traditionele antivirus is gebaseerd op signature-scanning.

De beste antivirus detecteert alle soorten kwaadaardige computerprocessen zodra deze daadwerkelijk actief zijn.

Niet alle gevaren zijn namelijk afkomstig van bestanden. Geavanceerde aanvallen kunnen ook vanuit het computergeheugen wordt opgezet bijvoorbeeld na het bezoeken van een website met malafide content. Hier komt geen bestand aan te pas en er valt dus ook weinig vooraf te scannen. Preventie helpt hier dus niet en het gevaar moet worden ontdekt wanneer het zich openbaart. Denk aan rookdetectie indien brand, ondanks alle preventie, toch ontstaat. Traditionele antivirus beschikt niet over geavanceerde detectie.

Probeer het gratis!

De beste antivirus grijpt in zodra een kwaadaardig computerproces wordt gedetecteerd.

Dit heet ook wel response. Zonder response heeft detectie weinig zin. Denk aan een brandalarm zonder brandweer. En omdat computers razendsnel werken moet response op een cyberaanval razendsnel gebeuren. Dus volledig geautomatiseerd. Alle kwaadaardige processen moeten worden gestopt, door de aanval gewijzigde configuraties moeten worden teruggedraaid en eventuele beschadigde bestanden moeten worden hersteld. Traditionele antivirus beschikt niet over automatische response en kan bij een cyberaanval schade aan uw computer niet voorkomen. Met alle risico’s op gegevensverlies en verlies van kostbare tijd.

De beste antivirus is AVG-proof en geeft een volledig beeld van elke cyberaanval.

Zo kunt u bijvoorbeeld aantonen dat er geen data is gelekt naar een kwaadwillende computer, bijvoorbeeld ergens in het buitenland. De forensische gegevens kunt u ook in het juiste formaat overhandigen aan de autoriteten. Traditionele antivirus beschikt niet over deze gegevens en alleen dure experts kunnen dan nog forensische gegevens achterhalen. Na de noodzakelijk herinstallatie van een door cybercrime getroffen computer met traditionele antivirus, zijn forensische gegevens meestal definitief verloren.

De beste antivirus wordt door experts gemonitord.

U wordt ondersteund bij de installatie en u hoeft zich nooit zorgen te maken over updates. U wordt geïnformeerd over afgeslagen aanvallen en ondersteund bij vragen of problemen. Bij traditionele antivirus bent u overgeleverd aan uzelf.

Probeer het gratis!

Prijzen

Aantal licenties 1-5 6-15 16-50 51+
Unitprijs per maand € 9,95 € 7.95 € 6,95 € 5,95
30 dagen FREE TRIAL
30 dagen, maximaal 5 systemen, geen afnameverplichting.
Alle prijzen zijn excl. BTW.

De beste antivirus: Cyber Safe van Must Defend

Doe de test!